Пијано, прва Б – категорија, државен натпревар 2019 – резултати

бр. Име и презиме Категории Даница Стојанова Славче Величков Христина Никоска Тасеска Цветанка Георгиева Бодови држ. Награда држ. 1 Ева Арсова (2006) Прва Б – категорија 92 93 94 92 92,75 Втора награда 2 Никола Величков (2007) Прва Б – категорија 93   93 93 93,00 Втора награда 3 Стојанчо Read more…

Хармоника, државен натпревар 2019 – резултати

бр. Име и презиме Категории Слободан Трајанов Тони Лазаров Зуица Лазова Владимир Андревски Наумче Џуклески Бодови држ. Награда држ. 1 Дамјан Бошковски (2008) Прва А – категорија 96 96   96 97 96,25 Прва Награда 2 Стојан Коцев (2009) Прва А – категорија 93 93 92 92 92 92,40 Втора Read more…

Солфеж, прва Б – категорија, државен натпревар 2019 – резултати

бр. Име и презиме Категории Вид на образо- вание Бодови држ. Награда држ. 1 Јана Дамчевска (2007) Прва Б – категорија 9 94,00 Втора награда 2 Кирил Димовски (2009) Прва Б – категорија 9 90,00 Втора награда 3 Ѓорѓи Димовски (2009) Прва Б – категорија 9 84,00 пофалница 4 Неда Read more…

Класична гитара, државен натпревар 2019 – резултати

бр. Име и презиме Категории Васко Пиличев Љубомир Наќевски Дејан Лазаревски Владимир Чадиковски Александар Талевски Бодови држ. Награда држ. 1 Марко Бранковски-Николов (2008) Прва А – категорија 100 99   99 98 99,00 ПРВО МЕСТО 2 Ведран Златановски (2008) Прва А – категорија 96   94 94 97 95,25 Прва Read more…

Удирачки инструменти, државен натпревар 2019 – резултати

бр. Име и презиме Категории Зоран Спасовски Филип Крстевски Влатко Нушев Кристијан Христовски Бодови држ. Награда држ. 1 Филип Колевски (2007) Прва А – категорија   98 96 99 97,67 Прва Награда 2 Стефан Шурбевски (2008) Прва А – категорија 100 99 98   99,00 ПРВО МЕСТО 1 Тамара Божиновска Read more…

Виола, државен натпревар 2019 – резултати

бр. Име и презиме Категории Јован Бицевски Марија Кочарова Узунова Фана Спиркоска Бодови држ. Награда држ. 1 Емилија Богоевска (2004) Прва Б – категорија 97 98 97 97,33 ПРВО МЕСТО Министерството за образование и наука за освоено прво место на ученикот и неговиот наставник им доделува парична награда. Барањата од ученикот, односно од Read more…

Кларинет, државен натпревар 2019 – резултати

бр. Име и презиме Категории Петар Танески Зоран Илиев Новица Соколовски Никола Јованов Спире Јовановски Бодови држ. Награда држ. 1 Енес Агушев (2008) Прва А – категорија 92 93 93 93 93 92,80 Втора награда 2 Михаил Врклевски (2008) Прва А – категорија 95 97 98 95   96,25 Прва Read more…

Пијано, прва Б – категорија, државен натпревар 2018 – резултати

Комисија: 1. проф. Елена А. Цветковска 2. проф. Викица К. Пенева 3. проф. Билјана Димовска 4. проф. Марија Максимова 5. проф. Весна Павлова 6. проф. Даниел Чурковски 7. проф. Зоран Мазнејков Бр. Ученик Дисци-плина Категории Жири 1 Жири 2 Жири 3 Жири 4 Жири 5 Жири 6 Жири 7 Бодови Read more…

Хармоника државен натпревар 2018 – резултати

Бр. Ученик Дисциплина Категории проф. Зуица Лазова проф. Слободан Трајанов проф. Владимир Андревски проф. Наумче Џуклески Бодови држ. Награда држ. 1 Петар Каров (2007) Хармоника Прва А – категорија 94 94 94 94,00 Втора награда 2 Марија Kовилоска (2007) Хармоника Прва А – категорија 98 97 97 96 97,00 Прва Read more…

Солфеж, прва Б и В – категорија, државен натпревар 2018 – резултати

Бр. Ученик Дисциплина Категории Мелодиски диктат Мелодиска вежба Слушна анализа Бодови држ. Награда држ. 1 Горазд Велески (2007) Солфеж Прва Б – категорија 50 26 10 96 Прва награда 2 Луна Милосова (2007) Солфеж Прва Б – категорија 45 25 10 90 Втора награда 3 Николај Петкоски (2008) Солфеж Прва Read more…