Генерален распоред за државен натпревар за основно музичко образоавние 2021 г. во Кавадарци

Државниот наптревар за основно музичко образование ќе се одржи во просториите на ОМБУ “Лазо Мицев Рале” – Кавадарци со следниот генерален распоред на дисциплини. Деталниот временски распоред за учесниците ќе биде дополнително објавен во наптреварувачката книшка. 26 мај – среда 27 мај – четврток 28 мај – петок хармоника гитара Read more…

Државен натпревар 2021

Програмите за државниот натпревар за основно музичко образование за 2021 г. се објавени на следниот линк. Натпреварот ќе се одржи со физичко присуство според протоколите објавени од МОН во втората половина на месец мај 2021 г. Правилата за одржување на натпреварот се објавени во правилникот за организирање на општински, регионален Read more…

Пријава за студенти

Електронска пријава за натпреварот: Пријавувањето се врши исклучиво по електронски пат со кликање на следниот линк: Електронска пријава за студенти КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ  15. 05. 2019

Солфеж, прва А – категорија, државен натпревар 2019 – резултати

бр. Име и презиме Категории Вид на образо- вание Бодови држ. Награда држ. 1 Марија Николовска (2005) Прва А – категорија 3 95,00 ПРВО МЕСТО 1 Габриел Андреев (2011) Прва А – категорија 9 85,00 Трета награда 2 Христијан Антовски (2008) Прва А – категорија 9 98,50 Прва Награда 3 Read more…

Натпреварувачка книшка 2019

На следниот линк може да ја симнете натпреварувачката книшка со комплетниот распоред и програма за 2019. Датумот за одржување на дисциплината по КЛАРИНЕТ е корегиран внатре во брошурата за да го пишува секаде точниот датум – 11 април четврток. Саатницата за усно по солфеж е исто така корегирана за да Read more…

Распоред за државен натпревар 2019

ДИСЦИПЛИНА КАТЕГОРИЈА ДАТА ЧАС МЕСТО СОЛФЕЖ  – диктат Прва А и Б категорија петок,  12 април 2019 10:00 часот Прв кат, кабинет бр. 1 и 2 Прва В и Г категорија сабота, 13 април 2019 10:00 часот Прв кат, кабинет бр. 1 и 2 СОЛФЕЖ  – усно Прва А – Read more…

Солфеж регионален натпревар 2019 резултати, Скопје

бр. Име и презиме Категории Вид на образование Жири 1 Жири 2 Жири 3 Жири 4 Бодови рег. Награда рег. 1 Христијан Антовски (2008) Прва А – категорија 9 99 99 98   98,67 Прва Награда 2 Стефан Дебрешлиоски (2010) Прва А – категорија 9 99 99 99   99,00 Read more…