Распоред по денови за државниот натпревар за ученици во основно музичко образование 2023 во Битола

Детална саатница со програма и распоредот за концертни сали и места на одржување ќе биде дополнително објавен. ДИСЦИПЛИНАКАТЕГОРИЈА ДАТА СОЛФЕЖ  – диктат среда, 17 мај 2023 СОЛФЕЖ – усно среда, 17 мај 2023 ТЕОРИЈА среда, 17 мај 2023 ПИЈАНО 2-5 одд. среда, 17 мај 2023 ПИЈАНО 6-9 одд. четврток, 18 Read more…

Распоред за државен натпревар

Државниот натпревар ќе се одржи 18-19 мај 2022 во просториите на ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ Скопје по следниот нацрт распоред. Детална саатница по одделенија ќе биде истакната во натпреварувачката книшка во текот на наредниот ден. ДИСЦИПЛИНА ДАТА ЧАС МЕСТО СОЛФЕЖ  – диктат четврток, 19 мај 2022 09:30 часот Кабинет Read more…

Детален распоред и натпреварувачка книшка за државен натпревар за основно музичко образование 2021 г.

Брошура со учесници и детален распоред со акустични проби: РАСПОРЕД ДИСЦИПЛИНАКАТЕГОРИЈА ДАТА ЧАС МЕСТО СОЛФЕЖ  – диктат среда,  26 мај 2021 10:00 часот Кабинет по солфеж СОЛФЕЖ – усно среда,  26 мај 2021 11:00 часот Кабинет по солфеж ТЕОРИЈА среда,  26 мај 2021 11:30 часот Кабинет по солфеж ПИЈАНО петок, Read more…

Генерален распоред за државен натпревар за основно музичко образоавние 2021 г. во Кавадарци

Државниот наптревар за основно музичко образование ќе се одржи во просториите на ОМБУ “Лазо Мицев Рале” – Кавадарци со следниот генерален распоред на дисциплини. Деталниот временски распоред за учесниците ќе биде дополнително објавен во наптреварувачката книшка. 26 мај – среда 27 мај – четврток 28 мај – петок хармоника гитара Read more…

Натпреварувачка книшка 2019

На следниот линк може да ја симнете натпреварувачката книшка со комплетниот распоред и програма за 2019. Датумот за одржување на дисциплината по КЛАРИНЕТ е корегиран внатре во брошурата за да го пишува секаде точниот датум – 11 април четврток. Саатницата за усно по солфеж е исто така корегирана за да Read more…

Распоред за државен натпревар 2019

ДИСЦИПЛИНА КАТЕГОРИЈА ДАТА ЧАС МЕСТО СОЛФЕЖ  – диктат Прва А и Б категорија петок,  12 април 2019 10:00 часот Прв кат, кабинет бр. 1 и 2 Прва В и Г категорија сабота, 13 април 2019 10:00 часот Прв кат, кабинет бр. 1 и 2 СОЛФЕЖ  – усно Прва А – Read more…

Распоред за државен натпревар за основно и средно балетско образование 2018

Вторник, 27 ноември 2018 г. Мала сала на МОБ, Скопје Основно балетско образование – почеток во 14:00 ч. Средно балетско образование – почеток во 16:00  ч. КОМИСИИ КЛАСИЧЕН  БАЛЕТ и ОСНОВИ НА БАЛЕТОТ Лилјана Боневска Слаѓана Спасеновска Сања Шутевска Маја Митровска Богојевска МОДЕРЕН БАЛЕТ и МОДЕРЕН И ЏЕЗ БАЛЕТ Слаѓана Read more…

Распоред за регионален натпревар за средно балетско образование 2018

сабота 24.11.2018 год.  ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ – Скопје 11.00 ч. (втора сала) Предмет : Класичен балет Павловски Никола, класичен балет (соло)-прва година, проф. М. Митровска Каревски Кала, класичен балет (соло)-втора година, проф. М. Митровска Шутевска Ива, класичен балет (соло)-втора година, проф. С. Шутевска Предмет : Модерен балет Петровска Read more…