62ри Државен натпревар 2024

Програмите за државниот натпревар за основно музичко образование за 2024 г. се објавени на следниот линк. Пријавувањето се прави на следниот линк со краен рок 22 март 2024 година. Натпреварот ќе се одржи во следните термини: Општинските натпревари ќе се одржат во локалните музички училишта, а регионалните натпревари според следната поделба: Право на учество имаат редовни Read more…

61ви Државен натпревар 2023

Програмите за државниот натпревар за основно музичко образование за 2023 г. се објавени на следниот линк. Општинските натпревари ќе се одржат во локалните музички училишта, а регионалните натпревари според следната поделба: Државниот натпревар ќе се одржи во Битола. Право на учество имаат редовни ученици во основно музичко училиште. Котизација за учество: Уплатено Read more…

Пријава за Државен натпревар за ученици во основно музичко образование 2023

За пополнување на пријавата задолжително е да имате gmail адреса. Пријавувањето се врши исклучиво по електронски пат со кликање на следниот линк: Пријава за основно МУЗИЧКО образование КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ е до 22 март 2024.

Пријава за студенти

Електронска пријава за натпреварот: Пријавувањето се врши исклучиво по електронски пат со кликање на следниот линк: Електронска пријава за студенти КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ  15. 05. 2019

Пријава за Државен натпревар за ученици во основно музичко образование 2019

Пријавување: ПРИЈАВУВАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО! Пријавувањето се врши исклучиво по електронски пат со кликање на следниот линк: Пријава за основно МУЗИЧКО образование КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ е до 8 март 2019.

Пријава и пропозиции за „Државен натпревар по балет за ученици од средно образование 2018“

Почитувани, Ве информираме за организација и реализација на „Државен натпревар за средно балетско образование 2018“. Термини и места за одржување на натпреварите: Општински:  21 ноември 2018 (ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“- Скопје) Регионален: 24 ноември 2018 (ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“- Скопје) Државен:     27 ноември 2018 (Мала сцена на МОБ – Скопје) Пријавување: Пријавувањето се врши исклучиво Read more…

Пријава и пропозиции за „Натпревар по балет за ученици од основно образование 2018“

Почитувани, Ве информираме за организација и реализација на „Натпревар за основно балетско образование 2018“. Натпреварот ќе се одржи во МОБ, Скопје на 27 ноември 2018 во 12:00 часот (мала сцена на МОБ) Пријавување: Пријавувањето се врши исклучиво по електронски пат со кликање на следниот линк: https://goo.gl/forms/udlPoXKoWJvluqnJ3 КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ е до Read more…