61ви Државен натпревар 2023

Програмите за државниот натпревар за основно музичко образование за 2023 г. се објавени на следниот линк. Општинските натпревари ќе се одржат во локалните музички училишта, а регионалните натпревари според следната поделба: Државниот натпревар ќе се одржи во Битола. Право на учество имаат редовни ученици во основно музичко училиште. Котизација за учество: Уплатено Read more…

Пријава и пропозиции за „Државен натпревар по балет за ученици од средно образование 2018“

Почитувани, Ве информираме за организација и реализација на „Државен натпревар за средно балетско образование 2018“. Термини и места за одржување на натпреварите: Општински:  21 ноември 2018 (ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“- Скопје) Регионален: 24 ноември 2018 (ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“- Скопје) Државен:     27 ноември 2018 (Мала сцена на МОБ – Скопје) Пријавување: Пријавувањето се врши исклучиво Read more…

Пријава и пропозиции за „Натпревар по балет за ученици од основно образование 2018“

Почитувани, Ве информираме за организација и реализација на „Натпревар за основно балетско образование 2018“. Натпреварот ќе се одржи во МОБ, Скопје на 27 ноември 2018 во 12:00 часот (мала сцена на МОБ) Пријавување: Пријавувањето се врши исклучиво по електронски пат со кликање на следниот линк: https://goo.gl/forms/udlPoXKoWJvluqnJ3 КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ е до Read more…