Пријава и пропозиции за „Државен натпревар по балет за ученици од средно образование 2018“

Почитувани, Ве информираме за организација и реализација на „Државен натпревар за средно балетско образование 2018“. Термини и места за одржување на натпреварите: Општински:  21 ноември 2018 (ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“- Скопје) Регионален: 24 ноември 2018 (ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“- Скопје) Државен:     27 ноември 2018 (Мала сцена на МОБ – Скопје) Пријавување: Пријавувањето се врши исклучиво Read more…

Пријава и пропозиции за „Натпревар по балет за ученици од основно образование 2018“

Почитувани, Ве информираме за организација и реализација на „Натпревар за основно балетско образование 2018“. Натпреварот ќе се одржи во МОБ, Скопје на 27 ноември 2018 во 12:00 часот (мала сцена на МОБ) Пријавување: Пријавувањето се врши исклучиво по електронски пат со кликање на следниот линк: https://goo.gl/forms/udlPoXKoWJvluqnJ3 КРАЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ е до Read more…

ПРАВИЛНИК за организирање на општински, регионален и државен натпревар на ученици во основно и средно балетско училиште

Врз основа на член 30 и во врска со член 3 од Статутот на Здружението на музички и балетски педагози од Република Македонија под име Музички и балетски педагози  (во понатамошниот текст Музички и балетски педагози), Собранието на ден  08 – 03 – 2016 год.  донесе: ПРАВИЛНИК За организирање на Read more…

СТАТУТ

Врз основа на член 16, 18, 75, 104 од Законот за Здруженија и Фондации (Сл. Весник на РМ бр. 52/2010), Собранието на здружението “Музички и балетски педагози на седницата одржана на 14. 04. 2011 година го донесе следниот прочистен текст на: СТАТУТ на Здружение на граѓани Музички и балетски педагози Read more…