Комисии 2019

Ги објавуваме комисиите за Државниот натпревар за ученици во основно музичко образование 2019 г. Солфеж: Даниjела Весиќ – ДМБУЦ – Скопје Маја Трајковска – ДМУ – Битола Митко Грков – ДМУ – Штип Љубица Бојаџиевска – ДМУ – Тетово Благој Николов – ОМУ – Кочани Пијано: Даница Стојанова – ДМБУЦ Read more…

Одложување на натпреварот по балет

Државниот натпревар по балет за основно и средно образование се одложува и ќе се одржи во текот на првото полугодие од наредната учебна година (2019-20). Точните термини на одржување ќе бидат објавени во септември 2019 г.