Распоред по денови за државниот натпревар за ученици во основно музичко образование 2023 во Битола

Детална саатница со програма и распоредот за концертни сали и места на одржување ќе биде дополнително објавен. ДИСЦИПЛИНАКАТЕГОРИЈА ДАТА СОЛФЕЖ  – диктат среда, 17 мај 2023 СОЛФЕЖ – усно среда, 17 мај 2023 ТЕОРИЈА среда, 17 мај 2023 ПИЈАНО 2-5 одд. среда, 17 мај 2023 ПИЈАНО 6-9 одд. четврток, 18 Read more…

61ви Државен натпревар 2023

Програмите за државниот натпревар за основно музичко образование за 2023 г. се објавени на следниот линк. Општинските натпревари ќе се одржат во локалните музички училишта, а регионалните натпревари според следната поделба: Државниот натпревар ќе се одржи во Битола. Право на учество имаат редовни ученици во основно музичко училиште. Котизација за учество: Уплатено Read more…

Резултати од вториот ден од 60-ти Државен натпревар за ученици во основно музичко образование

Правила за доделување награди од ПРАВИЛНИК за организирање на општински, регионален и државен натпревар на ученици во основно музичко образование: НАГРАДИчлен 12Секој член на комисијата го оценува учесникот со бодови.Бодирањето на учесниците на натпреварот може да овозможи и добивање на соодветни награди и тоа:прва награда: од 95 до 100 бодавтора Read more…

Распоред за државен натпревар

Државниот натпревар ќе се одржи 18-19 мај 2022 во просториите на ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ Скопје по следниот нацрт распоред. Детална саатница по одделенија ќе биде истакната во натпреварувачката книшка во текот на наредниот ден. ДИСЦИПЛИНА ДАТА ЧАС МЕСТО СОЛФЕЖ  – диктат четврток, 19 мај 2022 09:30 часот Кабинет Read more…

60ти Државен натпревар 2022

Програмите за државниот натпревар за основно музичко образование за 2021 г. се објавени на следниот линк. Натпреварот ќе се одржи со физичко присуство според протоколите објавени од МОН во следните термини: Општинските натпревари ќе се одржат во локалните музички училишта, а регионалните натпревари според следната поделба: Централен регион: Скопје Северен регион: (Тетово, Гостивар) – Read more…