Хармоника државен натпревар 2018 – резултати

Бр. Ученик Дисциплина Категории проф. Зуица Лазова проф. Слободан Трајанов проф. Владимир Андревски проф. Наумче Џуклески Бодови држ. Награда држ. 1 Петар Каров (2007) Хармоника Прва А – категорија 94 94 94 94,00 Втора награда 2 Марија Kовилоска (2007) Хармоника Прва А – категорија 98 97 97 96 97,00 Прва Read more…

Солфеж, прва Б и В – категорија, државен натпревар 2018 – резултати

Бр. Ученик Дисциплина Категории Мелодиски диктат Мелодиска вежба Слушна анализа Бодови држ. Награда држ. 1 Горазд Велески (2007) Солфеж Прва Б – категорија 50 26 10 96 Прва награда 2 Луна Милосова (2007) Солфеж Прва Б – категорија 45 25 10 90 Втора награда 3 Николај Петкоски (2008) Солфеж Прва Read more…

Пијано, преткатегорија, државен натпревар 2018 – резултати

Комисија: 1. проф. Елена А. Цветковска 2. проф. Викица К. Пенева 3. проф. Билјана Димовска 4. проф. Марија Максимова 5. проф. Весна Павлова 6. проф. Даниел Чурковски 7. проф. Зоран Мазнејков Бр. Ученик Дисци-плина Категории Жири 1 Жири 2 Жири 3 Жири 4 Жири 5 Жири 6 Жири 7 Бодови Read more…

Корекција на системска компјутерска грешка во резултатите за кларинет 2018 г.

Поради системска компјутерска грешка (погрешно разместување на гласањето од комисијата) претходно објавените резултати се повлечени и на следниот линк ги објавуваме точните резултати според гласањето на комисијата за кларинет.

Пијано, прва В – категорија, државен натпревар 2018 – резултати

Комисија: 1. проф. Елена А. Цветковска 2. проф. Викица К. Пенева 3. проф. Билјана Димовска 4. проф. Марија Максимова 5. проф. Весна Павлова 6. проф. Даниел Чурковски 7. проф. Зоран Мазнејков Бр. Ученик Дисциплина Категории Жири 1 Жири 2 Жири 3 Жири 4 Жири 5 Жири 6 Жири 7 Бодови Read more…

Пијано, прва А – категорија, државен натпревар 2018 – резултати

Комисија: 1. проф. Елена А. Цветковска 2. проф. Викица К. Пенева 3. проф. Билјана Димовска 4. проф. Марија Максимова 5. проф. Весна Павлова 6. проф. Даниел Чурковски 7. проф. Зоран Мазнејков Бр. Ученик Дисциплина Категории Жири 1 Жири 2 Жири 3 Жири 4 Жири 5 Жири 6 Жири 7 Бодови Read more…

Солфеж, прва Г – категорија, државен натпревар 2018 – резултати

Бр. Ученик Дисциплина Категории Мелодиски диктат Мелодиска вежба Слушна анализа Парлато Бодови држ. Награда држ. 1 Ангела Маџирова (2003) Солфеж Прва Г – категорија 47 30 10 10 97 Прва награда 2 Борис Ќаев (2004) Солфеж Прва Г – категорија 40 27 10 8 85 Трета награда 3 Љубица Улиш Read more…

Солфеж, прва А – категорија, државен натпревар 2018 – резултати

Бр. Ученик Дисциплина Категории Мелодиски диктат Мелодиска вежба Слушна анализа Теорија Бодови држ. Награда држ. 1 Деа Атанасов (2010) Солфеж Прва А – категорија 50 27 10 10 97 Прва награда 2 Елена Георгиева (2009) Солфеж Прва А – категорија 50 30 10 10 100 ПРВО МЕСТО 3 Анастасија Змејкоска Read more…

Класична гитара државен натпревар 2018 – резултати

Бр. Ученик Дисциплина Категории проф. Љубомир Наќевски проф. Борче Наумовски проф. Дејан Лазаревски проф. Васко Пиличев Бодови држ. Награда држ. 1 Иван Петровски (2008) Класична гитара Прва А – категорија 95 95 95 94 94,75 Втора награда 2 Јосиф Бочваров (2007) Класична гитара Прва А – категорија 88 91 91 Read more…

Кларинет државен натпревар 2018 – резултати

Поради системска компјутерска грешка (погрешно разместување на гласањето од комисијата) претходно објавените резултати се повлечени и во продолжение ги објавуваме точните резултати според гласањето на комисијата за кларинет. Бр. Ученик Дисциплина Категории проф. Никола Јованов проф. Иле Колев проф. Новица Соколовски проф. Пешо Бошков Бодови држ. Награда држ. 1 Никола Read more…