62ри Државен натпревар 2024

Програмите за државниот натпревар за основно музичко образование за 2024 г. се објавени на следниот линк. Пријавувањето се прави на следниот линк со краен рок 22 март 2024 година. Натпреварот ќе се одржи во следните термини: Општинските натпревари ќе се одржат во локалните музички училишта, а Read more…

Распоред по денови за државниот натпревар за ученици во основно музичко образование 2023 во Битола

Детална саатница со програма и распоредот за концертни сали и места на одржување ќе биде дополнително објавен. ДИСЦИПЛИНАКАТЕГОРИЈА ДАТА СОЛФЕЖ  – диктат среда, 17 мај 2023 СОЛФЕЖ – усно среда, 17 мај 2023 ТЕОРИЈА среда, 17 мај 2023 ПИЈАНО 2-5 Read more…

61ви Државен натпревар 2023

Програмите за државниот натпревар за основно музичко образование за 2023 г. се објавени на следниот линк. Општинските натпревари ќе се одржат во локалните музички училишта, а регионалните натпревари според следната поделба: Државниот натпревар ќе се одржи во Битола. Право на учество имаат Read more…