Натпреварувачка книшка 2019

На следниот линк може да ја симнете натпреварувачката книшка со комплетниот распоред и програма за 2019. Датумот за одржување на дисциплината по КЛАРИНЕТ е корегиран внатре во брошурата за да го пишува секаде точниот датум – 11 април четврток. Саатницата за усно по солфеж е исто така корегирана за да Read more…

Распоред за државен натпревар 2019

ДИСЦИПЛИНА КАТЕГОРИЈА ДАТА ЧАС МЕСТО СОЛФЕЖ  – диктат Прва А и Б категорија петок,  12 април 2019 10:00 часот Прв кат, кабинет бр. 1 и 2 Прва В и Г категорија сабота, 13 април 2019 10:00 часот Прв кат, кабинет бр. 1 и 2 СОЛФЕЖ  – усно Прва А – Read more…

Распоред за државен натпревар за основно и средно балетско образование 2018

Вторник, 27 ноември 2018 г. Мала сала на МОБ, Скопје Основно балетско образование – почеток во 14:00 ч. Средно балетско образование – почеток во 16:00  ч. КОМИСИИ КЛАСИЧЕН  БАЛЕТ и ОСНОВИ НА БАЛЕТОТ Лилјана Боневска Слаѓана Спасеновска Сања Шутевска Маја Митровска Богојевска МОДЕРЕН БАЛЕТ и МОДЕРЕН И ЏЕЗ БАЛЕТ Слаѓана Read more…

Распоред за регионален натпревар за средно балетско образование 2018

сабота 24.11.2018 год.  ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ – Скопје 11.00 ч. (втора сала) Предмет : Класичен балет Павловски Никола, класичен балет (соло)-прва година, проф. М. Митровска Каревски Кала, класичен балет (соло)-втора година, проф. М. Митровска Шутевска Ива, класичен балет (соло)-втора година, проф. С. Шутевска Предмет : Модерен балет Петровска Read more…

Распоред за општински натпревар за средно балетско образование

21.11.2018 год.  ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ – Скопје 11.00 ч. (втора сала)   Предмет : Класичен балет Павловски Никола, класичен балет (соло)-прва година, проф. М. Митровска Каревски Кала, класичен балет (соло)-втора година, проф. М. Митровска Шутевска Ива, класичен балет (соло)-втора година, проф. С. Шутевска   Предмет : Модерен балет Read more…

РАСПОРЕД

Брошура со учесници, програма и распоред за државен натпревар за ученици во основно музичко училиште во PDF. РАСПОРЕД за државен натпревар  2018 ДИСЦИПЛИНА КАТЕГОРИЈА ДАТА ЧАС МЕСТО – ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ Скопје СОЛФЕЖ  – диктат Прва А и Г – категорија сабота,  21 април 2018 10:30 часот Први Read more…